Digestive +++

Digestive +++ Az egészséges emésztőrendszerért

digestiveAz emésztőrendszer megfelelő működését nem lehet eléggé hangsúlyozni. Gyakran keressük a megoldásokat a különböző betegségek kezelésére. A szervezetben sok egészségügyi probléma az emésztőrendszerben kezdődik.

Az egészség megőrzésében, javításában az emberi test egyik legfontosabb szereplője az emésztőrendszer, azon szervek összessége, melyek átalakítják az élelmiszert tápanyaggá. Ezek a tápanyagok szükségesek a növekedéshez, fejlődéshez, az energia termeléshez és a regenerálódáshoz.

Nem számít mennyire táplálkozunk egészségesen, ha az emésztőrendszerünk nem tudja hatékonyan ellátni a feladatát, hiányállapotok és kóros folyamatok alakulnak ki a szervezetben.

Egyedülálló hármas összetétel

digestiveA DIGESTIVE+++ ötvözi a stabil probiotikumot, prebiotikum keveréket és egy komplex enzim keveréket. Ezek elősegítik az emésztőrendszer egészséges működését, segít az emésztési zavarok megoldásában. Javítja a szükséges tápanyagok felszívódását.

A természetes emésztőenzimek termelése és ezáltal a létfontosságú tápanyagok felszívódása 20 éves kor után mintegy 10 százalékkal csökken minden évtizedben.

Mi a DIGESTIVE +++ ?

digestiveA LifePharm DIGESTIVE+++ terméke emésztőrendszere teljes körű egészségét kínálja. Ez egy napi étrend kiegészítő, mely biztonságos és hatékony összetevőket tartalmaz, kifejezetten az emésztést támogatva. Így a lehető legtöbbet hozza ki abból, ami a szervezetébe kerül.

A DIGESTIVE +++ összetevői:

Probiotikum

A probiotikum javítja a hasznos baktériumok egyensúlyát, egészségesen tartja és jól működteti a vastagbelet.

 • Bacillus Coagulans – 1.5 milliárd hasznos bélbaktérium
  • Endospóraként van jelen a termékben, ezért extra tartós, a gyomorsav nem roncsolja
  • Hosszan eltartható és hőálló
  • Tiszta és biztonságos

Prebiotikus keverék

A prebiotikus keverék összetétele erőteljes hatású, teljesen természetes forrásból származó anyagokból áll, melyek serkentik a kedvező hatású baktériumok, a probiotikumok szaporodását:

 • Rövid láncú frukto-oligoszacharidok
 • Csicsóka
 • Gyermekláncfű levelek
 • Yacon gyökér

Emésztési enzim keverék

Az enzim keverék a vékonybélben fejti ki hatását, így biztosítja a megfelelő emésztést és a tápanyagok felszívódását:

 • Proteinek
  • Proteázok
  • Peptidázok
 • Szénhidrátok
  • Amiláz
  • Glükoamiláz
 • Cukrok
  • Invertáz
  • Sav-maltáz
 • Zsírok
  • Lipáz
 • Alfa-galaktozidáz
  • Segíti a hüvelyesekben és keresztes virágú zöldségekben lévő cukrok emésztését
 • Laktáz
  • Segíti a tej és tejtermékekben található cukrok megemésztését

Megfelelő étrend mellett az emberi szervezet hozzájuthat a szükséges jó minőségű tápanyagokhoz, hogy a fizikai és szellemi funkciók optimálisan működjenek.

Sajnos, ez messze nincs így. Nagyüzemileg feldolgozott, vegyszerrel, gyógyszerekkel kezelt élelmiszerek, gyorséttermi kapkodva fogyasztott menük, szennyezett, káros méreganyagokkal terhelt levegő és víz…

Egyes “élelmiszereket” talán csak egy molekula választja el a kőolajtól…

emésztőrendszer

Évek során tapasztaljuk meg, hogy az emésztőrendszerben található bélbaktériumok milyen hatással vannak egészségi állapotunkra.

A bélflóra egyensúlyát számos egészségügyi tényező befolyásolhatja: a stressz, a testmozgás hiánya, a táplálkozás, az életkor, az antibiotikumok szedése és így tovább. Az ezzel kapcsolatos kutatás egyre nagyobb lendületet vesz, és egyre több tudás és tapasztalat gyűlik össze. Egyre jobban megértjük, hogy a probiotikus és prebiotikus étrend kiegészítők fogyasztása erősen ajánlott mindenkinek.

Mit ismerünk a bélflóráról és az egészségi feltételekről?

  • A megváltozott bélflórát számos egészségtelen körülményhez és szindrómához társították.
  • A táplálkozás típusa befolyásolja a különböző mikroorganizmusok jelenlétét és szaporodását. A magasabb minőségű étrend, mint a mediterrán és a tengerparti ételek gazdagok zöldségfélékben, gyümölcsökben, teljes értékű gabonákban, halakban és tenger gyümölcseiben. Jobbak, mint a “nyugati” típusú étrendek – sült, rántott és feldolgozott élelmiszerek.
  • Az emésztőrendszernek számos hasznos baktérium fajtára van szüksége, mivel a ritkulás egyre több olyan körülményhez kapcsolódik, mint a emésztési rendellenességek, a gasztrointesztinális (emésztőcsatornával kapcsolatos) kóros állapotok, valamint az immunrendszer zavarai és allergiás tünetek. Az elhízás és a túlsúly befolyásolja bizonyos kapcsolódó gyulladásos folyamatokat és anyagcsere zavarokat.

Hasznos baktériumok

Baktériumok sok fajtája van a bélrendszerben. Ez fontos tényező az egészségesebb immunrendszer és a jobb metabolikus tényezők támogatása közötti összefüggésben. Számos feltétel és körülmény befolyásolja a bélben élő mikrobákat, és ezek kölcsönhatása teszi egyedivé és egészségessé a bélflórát. Az új kutatások rávilágítanak ezekre az összefüggésekre.

A probiotikus baktériumkultúrák a természetes bélflóra helyreállítását segítik. A bélflóra helyreállítása különösen fontos feladat az immunrendszer megfelelő működése miatt. Az immunrendszer kb. 70%-a a bélben található. Számos kutatás bizonyította, hogy a probiotikumok pozitívan befolyásolják az immunrendszert. Így képesek csökkenteni a légúti fertőzések gyakoriságát, illetve az allergia és ekcéma kialakulását. Gyakran javasolják orvosok, dietetikusok főleg antibiotikumos kezelések után, valamint candidiasis betegségek kezelésére.

A testmozgás és az étrend közötti kapcsolat

A sportolók többféle különböző diétákra támaszkodnak, mint az átlagember. A tanulmányban a rögbi játékosokat és a nem sportolókat értékelték. A rögbi játékosokat összehasonlították a nem sportolókkal. Az alacsony és magas testtömeg index segítségével a lehetséges különbségeket figyelték meg. Megállapították, hogy a rögbi játékosok napi több kalóriát, fehérjét, zsírt, szénhidrátot, cukrot és telített zsírt fogyasztanak, mint a nem sportoló csoport.

Míg a hús és húskészítmények az étrendi fehérjék legfőbb hozzájárulói voltak az összes csoportban, a táplálék kiegészítők a sportolók fehérje bevitelében a második legmagasabb (15 százalékos) hozzájárulásai voltak.

A fehérjék a sportolók teljes energiabevitelének (22 százalékának) számottevően nagyobb részét tették ki. A sportolók és a nem sportolók közötti legnagyobb különbség az volt, hogy a sportolók több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak, míg a nem sportolók több csipszet, “rágcsálnivalót”.

A fehérjefogyasztás és a mikrobiális sokféleség között erős korrelációt találtak, amikor a bélflórát elemezték. Bár a kutatás még az elején tart a terhelés teljesítmény és a probiotikus – prebiotikus fogyasztás területén, azt mutatja, hogy vannak különbségek.

Az állóképesség és a probiotikumok közötti kapcsolat

Mach és Fuster-Botella nemrég készített tanulmánya 18 vizsgálatot elemzett, és arra a következtetésre jutott, hogy a probiotikumok erősítik az állóképességet, fizikai kitartást. Ergogenikus (fizikai teljesítményt növelő) szerep mindaz, ami mentális, vagy fizikai élvezetet ad, amikor edzenek, vagy versenyeznek az emberek.

Bár a kutatók nem specifikusan azonosítják a probiotikus terápia ergogén szerepét, a vizsgálatok azt mutatják, hogy a probiotikumok hogyan fokozzák az immunfunkciót, semlegesítik a szabadgyököket és normalizálják a bélnyálkahártya áteresztőképességét. Ez mind javíthatja a teljesítményt az intenzív fizikai edzés alatt álló sportolóknál. Így a probiotikus kiegészítés közvetett fizikai teljesítményt növelő eszközként működhet.

Sportolók és a nem sportolók egészségi előnyei a DIGESTIVE +++ pre- és probiotikum fogyasztásával

A DIGESTIVE +++ tartalmazza a probiotikus Lactobacillust endospóra digestive rendelésformában (ebben a formában Bacillus coagulans a neve). Biológusok nevezték át, mert a endospóra Lactobacillus baktériumokat képez. A baktériumok egy része képes hőnek, sugárzásnak és a roncsoló hatású kémiai anyagoknak ellenálló kitartó képleteket létrehozni, amiket endospóráknak nevezünk. Az endospórák lehetővé teszik a baktériumok túlélését kedvezőtlen körülmények között.

Ilyen endospóra formában hasznos bélbaktériumok vannak “alapanyagként” a LifePharm Digestive kapszulában. Így az emésztést és a tárolási körülményeket optimálisan túléli, és a bélrendszerben kifejlődve az emésztőrendszeren keresztül javítva szervezetünk egészségét. A DIGESTIVE +++ prebiotikumokban kimutatták, hogy támogatja a Bifido baktériumokat. Amikor a bélrendszer jó mikrobákkal él együtt, hatékonyan gátolja a rossz baktériumok megtelepedését és szaporodását.

Források:
Clarke S, Murphy EF, O’Sullivan, Lucey AJ, Humphreys M et al. Exercise and associated dietary extremes impact on gut microbial diversity.
Menayang A. Endurance exercise and gut Microbiota? A review explores the relationship. www.nutraingredients-usa.com

A Digestive +++ közvetlenül a gyártó – forgalmazó cég webáruházából rendelhető:

webáruház


A weboldalon ajánlott termékek egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termékek és nem gyógyszerek. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásokban szereplő állítások a gyártó/forgalmazó cég hivatalos weboldalairól vett idézetek. Az állítások kizárólag a fogyasztók általános ismeretterjesztését kívánják szolgálni a termékekkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem javaslatok konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!