Hat tanács, ami hat az emésztőrendszer jó működésére

Az emberi emésztőrendszer egy hatalmas és összetett mikrobiológiai ökoszisztémát tart fenn, amelyet bélflórának is nevezünk. Ez egy kölcsönösen előnyös kapcsolat, szimbiózis.

A bélflórának kiemelt szerepe van az egészség megőrzésében. Az immunrendszert erősíti, segít megelőzni a gyulladásokat és azok szövődményeinek kialakulását a bélrendszerben.

bélrendszerSzabályozza a táplálék emésztését, javítja a tápanyagok felszívódását, a szénhidrátok lebontását, a vas, kalcium és magnézium hasznosulását. A bélflóra jótékony baktériumai a szénhidrátokból rövid láncú zsírsavakat hoznak létre, amelyek a vastagbél sejtjeit látják el energiával. B-7, B-12 antioxidáns hatású vitaminok, valamint a kalcium megfelelő helyekre történő beépülését segítő K vitamin előállításában is közreműködnek a bélflóra baktériumai.

Többek között ezen ásványi anyagok és vitaminok hiányával is kapcsolatba hozhatók a vérszegénység, a cukorbetegség, az agyvérzés, illetve egyes autoimmun betegségek.

Bár a baktériumok a bélrendszer ökoszisztémáját alkotó legfontosabb tényezők, az előbaktériumok néhány kisebb formája is jelen vannak, például a vírusok. A baktérium fajokat és mennyiségüket alábecsülték az elmúlt 10 évben bekövetkező molekuláris kutatások gyors fejlődéséig. Jelenleg az emberi székletmintákban azonosított baktériumfajok száma meghaladja az 1000-et.

Antibiotikumok

A felnőtt emberek bélflórája meglehetősen stabil, kivéve, ha kórokozóknak, például szalmonella, vagy E.coli fertőzésnek van kitéve. Az ilyen állapotok terápiái azonban tartalmaznak antibiotikumot, amik a hasznos baktériumok számára is ártalmasak.

Az IBS-ben (Irritábilis bélszindróma) szenvedő betegeknél megfigyelhető, hogy a hasüregben (májban, hasnyálmirigyben, vagy belekben) előforduló fájdalmakon túl pszichiátriai állapotok előfordulása is tapasztalható, amelyek úgy tűnik, hogy a dysbiosis-sal (bélflóra károsodás) egyidejűleg jelentkeznek.

Segítség a hasi fájdalom, puffadás, felfúvódás csökkentésében

A közelmúltban készült a specifikus probiotikumoknak az alacsonyabb emésztőrendszeri rendellenességek kezelésében betöltött referencia-útmutatójának kidolgozására egy tanulmány.

joghurt probiotikumA szerzők a probiotikumok általános előnyeiről számoltak be, amelyekről úgy tűnik, hogy csökkentik a hasi fájdalmat, puffadást és / vagy feszültséget. Bár a kutatás újdonság ezen a területen, az állatkísérletek és néhány humán tanulmány azt mutatja, hogy a probiotikumok segíthetnek 1) a visceralis (zsigeri) érzékenységet modulálni és 2) fokozni a bélrendszer működését és immunitását.

A bélflóra visszaállítása és stabilizálása

digestive fogyasztásA DIGESTIVE +++ az Indiában évtizedek óta használt probiotikumot tartalmazza, amit kisgyermekeknél a hasmenés enyhítésére, és a felnőtteknél emésztőrendszeri irritáció kezelésére használnak.

Ha érzékeny az emésztőrendszered, próbáld ki naponta a DIGESTIVE +++ kapszulát. A DIGESTIVE +++ segíti a gyomor-bél traktus működésének és egészségének helyreállítását és stabilizálását. A DIGESTIVE +++ készítményben található enzimek lebontják a táplálékot a könnyű emésztés és asszimiláció céljából.

Javíts hatékonyan emésztéseden

1. Ha emésztőrendszeri érzékenységet tapasztalsz, próbáld meg elkerülni az emésztést nehezítő ételeket, például a túl forró, vagy erősen fűszeres ételeket.

2. Alaposan rágd meg az ételt, lehetővé téve az emésztési folyamatok beindítását.

3. Ahelyett, hogy sokszor kapkodva ennél, biztosíts több időt arra, hogy családoddal, vagy barátaiddal étkezz nyugodtan egy szépen megterített asztalnál. Ez a szokás igazi kommunikációt, élvezetet és kikapcsolódást biztosít. Segíti megőrizni az emésztőrendszer nyugalmát és megkönnyíti az emésztést.

4. Fogyassz több gyümölcsöt, magvakat, dióféléket, salátát, ne csak kólát és sült krumplit.

5. Keress recepteket különféle levesek, kreatív saláták, egészséges ételek elkészítéséhez. Ezek az ételek magas antioxidáns és rost tartalmúak, amelyek jól támogatják a bélrendszert.

6. Fogyaszd a DIGESTIVE-et a naponta. A DIGESTIVE +++-ben található probiotikumok, prebiotikumok és emésztő enzimek segítik fenntartani az optimális egészséget a szervezetedben.


kiskereskedelmi vásárlás
kiskereskedelmi vásárlás

nagykereskedelmi vásárlás – partner regisztráció
nagykereskedelmi vásárlás – partner regisztráció